cari id yes guru sktp

11 Ogos 2009

Cereka pilihan


Pergghhhh letih keletihan
kalau tak dibuat tak siap tak sudah
kalau dibiarkan lagilah entah bila nak selesai
Sendiri buat segala semua
pelan-pelan satu-satu sikit-sikit
ngeeeee adakala
sederap ha masa tu
tunggu aja la dua-tiga hari kemudian
sendiri pengsan.

Semalam satu hari yang meletihkan
Hari ini mungkin kan menyusul
keadaan yang hampir sama
walaupun tak serupa

Adehhh...sesekali hati merintih
Apa nak buat....duduklah sebentar
Merehatkan diri

Semalam pulang dari tempat kerja, di rumah sudah ada yang menanti. Beberapa orang menanti kepulangan aku. Bercerita dan memperkenalkan produk herba. Buat sedikit pemeriksaan . Target utama my dear ayah lah ....sapa lagi kan....melalui jari manis saja boleh dilihat keseluruhan tahap kesihatan dari kepala hingga tapak kaki. Pemeriksaan yang boleh dilakukan di IJN dengan kos yang agak tinggi. Aku? gunalah peluang tu juga....hehehe dan hasilnya...
"cikgu...awak pernah jatuh ek? terantuk kepala? " itu tepat!
"pinggang awak ....dada ada sakit? ini tepat yang kadang-kadang juga.Sebab kadang-kadang memang aku rasa mengah bila buat apa-apa.
"Cikgu....you tau tak sebab apa badan u boleh 'naik'....bukan sebab makan tau..."
"errrkkkk.....ye ke? sebab apa?"
"hormon cikgu....your hormon inbalance nie..." hahahah itu memang sangat tepat!
heheheh sebab hormon rupanya, padanlah diet , aerobik bagai seakan tidak menunjukkan kesan.kehkehkeh.
"you ni banyak fikir....cepat letih ....stresss" alahai...memanglah. Tiga perkara utama tak pernah lekang dari fikiran. Rumah dan ayah. Sekolah dan kerja. Universiti dan belajar. Kudrat yang ada, cuma satu. Abih camno???? Masa sesi ni berlangsung pun sempat aku fikir...mana nak cari kertas cover untuk tesis aku. Susah weiii nak jumpa warna meroon tu!

Selesai kisah pemeriksaan kesihatan, aku ambil untuk cuba beberapa produk keutamaan sekali lagi untuk ayah, keduanya untuk diri aku sendiri. Huhuhuhuhu aku nekad nie, sebab nak ayah sihat boleh berjalan balik, sebab nak betulkan hormon aku. Biarlah.....aku tak raya pun takpe! Sebab budget raya dah beralih alirannya. Waaaaaaa.Ha..kan datang stress.hehehe

Pagi ini, Kak Zie datang hantar makanan herba tu (sekali nak amik bayaran ler) . Kahkahkah...malam tadi manalah ada dalam simpanan aku. tu la pasal. Cancel la aku nak merayap cari cover kat syeksen 2 tu. Malam tadi gak aku kuar masuk giant, masuk tesco. Ahhhh boleh la kot kaler tu....!!! Walaupun aku tak pasti ketebalan kertas tu boleh ke tidak ntah dikategorikan sebagai softcover??!!Hahahah .

Petang ni dah janji ngan Zuraidi jumpa kat oum. Jumpa Dr. Safiah. Siap bawak cenderamata lagi. hahaha aku masih berhutang dengan Zuraidi. Cehhh. Tapi, sebelum tu....jumpa eeeda dulu. Janji jumpa kat UM....biasalah KL ni setakat UM je yang aku berani kalau driving. Nak naik atas lagi kenalah kawan yang bawak...heheheh. Oraiit...aku janji 230 tapi eeeda kata 2 ptg, awal sikit coz dia nak jumpa dekan. Masalah tutor dia, ramai student assgment diberi gred F. Gilor apa..??? F tu serupa macam orang tak hantar assgment .

Eh...orait...panjang pulak cereka pagi ni. Ada tugas tak selesai lagi yang perlu diselesaikan pagi ni. Adios....sambung cereka malam nanti. Ngeh ngeh ngeh...

6 ulasan:

ONE ZABA berkata...

badan je naik..tinggi tak naik-naik la tu.

~Insan Biasa~ berkata...

ekekek....tau takpe....

- jinggo - berkata...

semuga wak anis dipermudahkan dalam segala urusan....
jaga kesihatan

~Insan Biasa~ berkata...

terima kasih wak jinggo atas peringatan...harap2 begitu lah.

.: mama cute :. berkata...

cian kat eeda.. apa kes dianye tutor tu.. sengal ke haper.. makan gaji macam mana ek..kalo dapat F maksudnye tutor tu tak ajor..kalo ajor msti busuk2 dpt C and the most important thing.. si eeeda siap dah tunjuk journal dia kata ok.. tp last2 bg F..biol aku pasan..kuikui.. kena kat aku..mau hangen satu badan...

aku dulu penah dikomen aku plagiat..mmg salah aku sbb aku tak bg credit..maklumle time tu mcm bodo2 lagi.. kekeke..aku translate tp tak bg credit kat sumber aku amik..terus dikata plagiat..ekkeke..

NaqeebLukhman berkata...

bestyer dapat F huhuhuhuh