cari id yes guru sktp

20 Jun 2009

fobia

Ceh....fobia. Nyaris-nyaris je aku nak ponteng kelas oum hari ni. Hahahha pesanan yang berbaur ugutan itu sangat terkesan kat hati aku. Pesanan yang mana ek? Alah pesanan yang - 'bertanyalah kamu sebelum kamu ditanya' ingat tak? ade dalam entri yang lalu.

dah la aku lambat kuar rumah pagi hari nie....mau aku pecut . 720 masih kat klang. Lucky highway tak sesak. dengan kelajuan yang lebih sikit dari biasa, sempat juga la aku sampai uia tu kurang 2 minit kul lapan. Hahahahah gilor! Kalau la kak sazila tau....hehe.

first class pagi ni...class dr harinder tu....bak kata elys, mengerikan. eh, betul tau memang mengerikan. Terasa sangat yang diri ini baaanyyyyyaaaakkkkkkkk lagi yang kita x tahu. every single question dr boleh jawab...boleh hujah...maklumlah subjek current issues in science nih kena banyak berhujah ....ikut fakta...logik...fuhhhh sungguh gerun. hari ini topik best, bagaimana yang dikatakan bahawa sains dan agama itu saling bertentangan. camtu la lebih kurang.

sib baik ada zuraidi and alias yang banyak cakap tu....so nampak la ada perbincangan, hah....sedar-sedar dah habis 2 jam. begitu saja. tak dan la nak berair mata. ngeee . sib baik aku tak ikut hasutan syaitan suh ponteng kelas.....astagfirullahhhhhhhhh!!

tapi aku ada masalah. modul dia penuh dengan tulisan jer.....kesannya pada aku...baru baca separuh muka surat dah mengantuksssssss....gilor! help...help.....sesapa leh tak tulun aku ....apa tips nak baca buku yang begitu tanpa rasa mengantuks itu???! tolong arrrrrr.....mana leh jadi , asai baca ngantuk.....asai baca ngantuk.....merundum la point aku nanti....kuang kuang kuang....
Wak.....Abi.....pleaseeeeeee cepat arrr buat n3 pasal tips tu...ihiks...

kelas kedua, x tension sangat. tapi mata ada sikit berair. belajar tentang automasi office, linux, staroffice bagai....dan yang sekeluarga dengannya....yalah segala prompt tu la....aiyak! selama aku guna window xp nie....tau buat and delete folder...bab2 belakang tabir tu tak pernah tau pun. hari ni baru dapat pendedahan. tapi bab2 belakang tabir blog ni, aku ....aku....aku.... pakar tak???? hehehe. cikgu zailani (blogger gak ni) kata aku expert....ceh....tak tau aku main belasah jer sebenarnya. cuba jaya! dan hasilnya apa yang korang2 tengok sekarang ni la.

kelas tiga. ni pun sama fobia. jadi tekanan plak datang kelas. syaitan pun menyucuk jarum. ponteng je lah. nak2 ada 2-3 orang dok pakat nak balik. elys kata....rugilah tak masuk kelas! eh.....pelik pulak budak nie. kalau tahun2 sudah ..hahha kak sazila pun tahu elys nih camne. aura orang dah ada tunang kot. rajin plak dia pagi2 dah sampai.ahaks.....ada sapa2 nak jadi pembangkit semangat aku tak?????? ekekekekekek......dan akhirnya hasutan syaitan itu tidak berjaya. Aku masuk kelas tu juga. Dan aku bersyukur aku tak ponteng....ekekekkek. tu la dia bahana tak buat homework sebelum g kelas.....rasakan! padan muka aku!

11 ulasan:

ijad berkata...

belajar apa tu...

~Insan Biasa~ berkata...

belajar apa?
1. isu2 semasa dalam sains
2. information technology and aplications
3. pengukuran dan penilaian matematik

kenapa ek...? nak tolong wat asgment ke...hehehe

Cikgu Zailani berkata...

eh tajuk information technology and aplication sy dah buat 2 sem lepas

~Insan Biasa~ berkata...

alangkah bagusnya kalau soalan asgment ada sedikit persamaan....boleh saya edit2 jer
wakakaka

ONE ZABA berkata...

tuka la pulak....
asal ngantuk je baca...asal ngantuk je baca.

~Insan Biasa~ berkata...

hahaha....
tuka..tuka...
asal ngantuk baca...asal ngantuk baca

baca dalam mimpi ke?

HASNAH berkata...

Anis....kuatkan semangat yer...sy pun br abis blajar oum...awak tu muda lg...tgk sy umur dah bnyk pun blh grad...kalau sy blh...awak pun boleh jugak....

~Insan Biasa~ berkata...

yesss....terima kasih cgu hasnah. kita belajar memang takkan habis...cgu dah konvo ke?

~Insan Biasa~ berkata...

dan tahniah juga untuk cgu hasnah..:-)

HASNAH berkata...

Akak abis sem mei 2008 lps...bln 8, 2008 konvo, pastu bulan 4, 2009 lps dpt interview...bulan lima dpt result lulus...dan tggu surat lantikan dari SPP...
Anis bila abis?...

~Insan Biasa~ berkata...

oooo gitu. syokkkknyeee..saya sem september 2009 nie adalah last sem....ahaks!