cari id yes guru sktp

05 Jun 2009

Cuti-cuti Msia-sehari je (2)

Sebenarnya aku rindu kat Maktab aku ni. Banyak kengkawan yang dah singgah lalu kata dah berubah. tak macam dulu. Yelah 10 tahun kan...tentu-tentu hutan pokok dah berganti hutan batu.

~IPRM~
Sekitar IPRM (MPRM) yang terkini. Tukar kaler dah blok asrama. Blok Pentadbiran dan Bilik Kuliah pun dah lain. Ish...lupa pulak nak snap blok pentadbiran. La ni dah tukao kaler biru. Blok Asrama :ABC la ni adalah blok pelatih perempuan. Blok D yang kat hujung dunia tu la ni jadi Blok Lelaki. Betullah kan...dulu aku adalah salah seorang penghuni Blok D tu. Dah la Blok paling hujung, dapat plak bilik tingkat paling atas dan bilik yang terhujung sekali. Wakakakak adakah kerana itu aku di tempatkan di kelas2 hujung2 untuk sesi p&p aku sekarang? heheh badi ker...? (uiks..aku gurau ja)

Cafe pun dah cantik. Cuma masa kami singgah tu cafe xde buka. Kalau tak mahu juga minum-minum di situ. Koperasi dah besar. Duduk letaknya berhampiran cafe. Untungnya pelatih sekarang nak binding or fotokopi takyah nak keluar kawasan kampus. Semua ada, lengkap kat koperasi tu. Tak macam zaman aku. Semua kena buat kat luar-mana lagi, kalau tak megaway tu....petang2...malam2 kuar, kalau tak untuk lengkapkan asgmnt..g makan la kan? sesapa yang dah bercouple...taman megaway tu la tempat date-nya pun....wakakakak...

Nie pic kat pintu masuk maktab. Erk...sekarang Institut. Dulu cuma satu jer la ni dah dua pintu.Satu pintu masuk.satu pintu keluar. Lebar dan besar. Juga pic kat tepi padang . Konon nak solat kat Balai Islam. Sekali ada aktiviti kat dalam tu. So..kami bersolat di Masjid Taman Sikamat je. (Dulu xde masjid ni)

~MUZIUM NEGERI,SEREMBAN~

Dan akhirnya, sebelum berangkat pulang, eeeda ajak singgah Muzium Negeri. Ha ni memang aku tak pernah singgah walaupun 3 tahun aku kat Seremban tu. Nie lah 1st time aku jejak...hahahha ada patut kah???

Actually kami nak meronda singgah semua sekolah yang kitaorang praktikum sepanjang menuntut di n9 dulu, tapi tak sempat. Coz target nak sampai ke KL awal. Tak nak lewat2. Herm...tu pun setiap sejam tepon aku bunyi dah....apo nak di kato?????

So, maybe eeeda & aku akan rancang trip kedua kot....bergantung pada keadaan. Insya'allah..

2 ulasan:

DIMENSIKINI berkata...

eh.., macam biasa jer tempat tu. laa... apa plak tak biasa, dekat ngan umah kita rupanya.

~Insan Biasa~ berkata...

Dimensikini,
La iye ker? kalau tahu awal...kami singgah sekali! hehe