cari id yes guru sktp

24 Julai 2009

Buku lagi

Malam semalam SKTP buat aktiviti motivasi khas untuk murid-murid dan ibubapa. Fokus kepada mereka yang menghadapi UPSR. Aktiviti seperti ini memang saban tahun di adakan di setiap sekolah seluruh negara pastinya.

Lagi sekali SKTP bersama Cr. Tuan Hj Hushim Hj Salleh dengan pendekatan yang serupa seperti tahun-tahun sebelumnya. Pengisian memfokuskan bagaimana untuk menyiapkan diri menghadapi UPSR yang tak berapa lama je lagi. Tips-tips waktu yang sesuai untuk belajar, tips keibubapaan, bagaimana untuk menangani anak-anak yang sedang membesar....tips mengajar dan membimbing , mendidik anak. Semuanya di perbualkan secara ringkas tetapi padat.

Dan aku tentu sahaja dengan senang hati menghadirkan diri. Selain menyokong aktiviti sebegini, dapat juga aku men'top up' mana2 kesedaran yang mungkin menipis di telan masa....hahahha. Cuma takde gambar je ha...camera pun buat hal jugak. Adehhhh...semua tool teknologi milik aku buat hal. Ngeeeee jangan internet dan blogspot buat hal dah....nanti mati kutu aku. ngeh ngeh ngeh...
Dalam pada itu, sempat juga aku belek-belek buku tulisan Tn Hj Hushim yang turut dijual pada malam tu....last2 aku amik satu set...dapat diskaun RM2 ngeh ngeh ngeh siap dengan tandatangan Tn Hj lagi. Sempat juga berbual-bual ringkas dengan anak beliau yang datang membantu ayahnya. Heheheh peramah dan berbudi bahasa, aku ni jenis ikut peramah dengan orang yang ramah. Ramah le...bila orang dah bertanya takkan kita nak senyap jer ...ye tak? kang dikata menyombong plak. Anaknya yang ramah tu....erkkk aku lupa nak tanya nama...lagipun dia jek yang banyak tanya aku. Baru habis belajar tu, dan akan mula bertugas ke sarawak kot (kalau tak silap la) as a pilot. Lepak-lepak kat sekolah begitu sekali sekala memang seronok. Pukul 11 lebih gaklah baru sampai rumah. Oh ya...kalau nak tahu lebih lanjut tentang Cr Tn Hj Hushim ni leh klik kat link yang ada dalam senarai Santapan Jiwa blog aku nie kay....

10 ulasan:

ONE ZABA berkata...

baca...jangan tak baca!!!!jangan sampai lupa masak nasi udah la.

NaqeebLukhman berkata...

eloklah kalau mati kutu tak
payah pakai syampu hehee

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr berkata...

komen naqeeb lokman kelakar la..

hehehe....

membaca amalan mulia...

=)

kembara™ berkata...

jadilah ulat buku jangan jadi ulat gonggok..hehehe

a kl citizen berkata...

semua buku tu beli ke....?semangat nampaknya

~Insan Biasa~ berkata...

cgu one...bukannya baca sampai x masak nasi, tapi x terbaca pun kekadang tuh...ngeh ngeh

~Insan Biasa~ berkata...

ngeh ngeh..loyar buruk plak si Naqeeb nih

~Insan Biasa~ berkata...

Membaca, tak rugi dijadikan tabiat..kan cik gadis manis..:-)

~Insan Biasa~ berkata...

ulat buku...kutu ilmu..begitulah..moh kita kembara..

~Insan Biasa~ berkata...

semanagat selalu kita ni kak kl , pantang jumpa buku...hehe