cari id yes guru sktp

07 Mac 2009

Tips ngelat

Petang itu petang Khamis-4hb Mac. Aku sedang duduk mengadap laptop di sekolah menyiapkan slide untuk backdrop MTQ. PIBG punya siap dah. Aku buat simple je.

Cikgu A : Anis....nah....

Apo la plak ni....aku tengok, em...senarai guru yang tidak dapat menghadiri mesyuarat PIBG. Aku amati satu-satu nama. Majoriti guru-guru PJJ ler. Ada yang ada kelas. Ada yang ada exam. Terpandang satu nama.....aik...ye ke?

Tetiba aku teringat member aku naik pelamin tarikh 7&8 Mac nie....dia takde pekse ke? Takkan la....Aku capai hp murah aku yang dah banyak berjasa. Aku ber SMS dengan kawan aku di Anak Kurau.

Aku : Pyan, hang nikah bila?
Pyan : Petang esok....kau doakan aku ya.
Aku : Ish...mestilah. Aku doakan semoga semuanya akan berjalan lancar dengan sekali lafaz. Hehehe So, selamat meninggalkan zaman bujang.
Eh....subjek ko ada mid term exam tak, Pyan?
Pyan : Mana ada...Anisah.
Aku : Heheheh oooo takde ye. Ye ke? Emmm camtu maknanya member aku sorang nie nak ngelat PIBG la sabtu ni ek?

Arrggghhhhhhhh.....!!! alamak!

Cikgu ngelat : Sapa ngelat? Aku ker?
Aku : Eh, ko makan cili ke, makan gula? Wakakakakka..rasa apa? pedas or manis?

Walaupun kail panjang sejengkal....lautan dalam usaha juga untuk diduga. Ekekekekek

control...control....dah silap hantar nie. Kuikuikui...tu la dalam kepala ada nama cikgu ngelat...kan dah silap!

Cikgu ngelat : La, dah ko hantar msg yang bukan2...
Pyan : Seingat aku takdelah anis. Kami cuma ade amali je. Hari tu amali fizik. Ada 11 laporan nak kena hantar. Bulan nie ada amali biologi plak.Dia bz la tu kot.
Aku to cikgu ngelat : Heheheheh aku nak hantar msg kat kawan aku terhantar kat hang la....kuikuikui

cover...jangan tak cover...coz cikgu ngelat nie dah banyak berjasa dengan aku. hehehhe kancil aku dia tolong rawat kalau bermasalah. Ermm tu la...

* Pyan dan cikgu ngelat sama course. mana mungkin sama course, sorang ada mid-term exam, sorang xde mid-term exam.....ermmmmm....manusia. Itulah tips2 mengambil kesempatan namanya. Sapa2 PJJ jangan amalkan tips ni tau....TAK BAIK uuuuuuuu.

* to cikgu Pyan dan pasangannya Adilah.....SELAMAT PENGANTIN BARU, semoga aman bahagia selamanya bersama.
Gambar pyan : nikah dan sanding
.

Ambil galah panjang sedepa,
Jemur mari kain basahnya,
Jangan salah jangan terlupa;
Kalau rimau nampak belangnya.


3 ulasan:

Kokoro berkata...

comel isterinya.
kata mat nor x mprm ye.

~Insan Biasa~ berkata...

ye kak, x mprm. sofian-mtsn-unit mt1.
p/s: pesanan akak dah diterima.

eeeda berkata...

Isteri comel sejuk sikit mata memandang....