cari id yes guru sktp

04 Mac 2009

Sampainya hati

Tak boleh DIAM!......
Aku tunggu-tunggu daripada semalam. Dak Wan kata nak email kat aku contoh backdrop meeting PIBG tahun lepas. Dalam kepala otak aku.....hanya satu slide dan hanya satu itu je. Dan silapnya aku tidak ambil tahu bab2 backdrop ni untuk 3 tahun berturut-turut sebelum ni. Yelah.....aku tidak dapat menghadiri mesyuarat kerana menghadiri kelas tutorial OUM setiap kali meeting berlangsung. Yang aku dengar hanyalah usul2 panas yang dibangkitkan sepanjang mesyuarat itu saja. Kiranya bab2 dibelakang tabir tu bukan bidang aku kebiasaannya. Dan seingat aku selama 3 tahun tu aku diletakkan dibahagian buku program.

Cuma tahun ini....astagfirullahhhhal 'azimmmmmm......terus aku mengucap bila dapat tugasan buat backdrop, multimedia tuh. Aku tak mahir sangat, tapi bolehlah. Dan macam yang aku kata sangkaku cuma satu slide! Hari ini Wan minta maaf sebab tak dapat email....dia kata takleh email...berat, fail besar sangat. Dalam pala otak aku terbayang dah....aik, satu slide...besar sampai takleh email? Ayooooooyoooooo......so, Wan transfer fail kat pendrive aku. Aku nak tgk kat pc sekolah...eh, tak jadi lah....semua maklum pc sekolah penternak virus! takmo takmo....kang tak pasal2 laptop aku berjangkit.Malam ni baru berkesempatan melihat contoh backdrop tahun sudah. Asssstagfirullah 'alazimmmmmmmm.....aku mengucap lagi! Waduhhhhh.....camni ka? ni dah sekaligus persembahan slide.....adeeehhhh...awatla Wan or sapa2 tak habaq kat cheq awai2 no...? Manalah aku nak cari gambar aktiviti2 sepanjang tahun lepas dalam masa satu hari ni? yesssss hanya satu hari, khamis. Perlu kumpul semua gambar2 dan siapkan persembahan powerpoint itu esok jugak! Harap2 Dayah .....ko tolong ek Dayah....Wana? Uiks ko lagi terer Nis...petik jari ko leh wat.....hehehehhehe Walah2....satu jam leh siap ker? ha....boleh ker korang2?

Puteri kata, "kak.....akak under saya backdrop MTQ ye..."
Kepalaku hampir nak........burssssst! "So...? " hehehe sesaja buat bodoh.
Puteri senyum je...."Nanti akak tolong buat design ek...."
Multimedia lagi!
"Alamak......kena jawi la...." Puteri berkata2.
Hehehehhe aku sengeh jer. Coz Put tahu laptop aku takde perisian tulisan jawi! Dalam hati aku....fuhhhh!
"Erm....takpe, nanti saya suh Kak Sue wat tulisan jawi tu. Akak buat designnya...." ler....aku monyok balik.
Dalam hati aku kata...okay lah kot. Nak guna hari Selasa. Sempat lagi aku nak mereka bentuk Ahad nanti.

Ohhhhh tidakkkkkkkkkkkkkkk......Puteri baru tahu aku bacdrop PIBG malam ni...ni ha, baru2 sat tadi call. Aku mintak gambar tahun lepas Program KBS .
"Ohhhhh, akak backdrop PIBG ker? KBS pun akak....emmmm senanglah camtu..."
"Senang?" dalam hati aku kata...kaedah memang sama-ICT, isi dalam serupa ker?
Ko baru tahu ker put? Esok gak nak kena siap PIBG punya....Sib baik MTQ hari Selasa.
"Eh.....Nak kena bagi kat Wan hari Jumaat la kak....."
Asssssstagfirullah'alazimmmmmmmmmmmmmm..... aku mengucap lagi.
"Ate....bilanyer aku nak buat? Jumaat aku cuti da.....?"

Adakah itu bermaksud esok....khamis....aku kena siapkan 2 set backdrop multimedia tersebut?
Aku nak mula sekarang, satu bahan pun takde kat umah ni ha.....ate...aku nak letak gambo apa kat slide tu?

Masa aku menjadi haru biru!
Mentang2 anis ade blog.......maka anis petik jari jek, bab2 ICT nih.....
Tak pe....anis ada...anis boleh buat....bagi je kat dia......
Meh...meh.....bagi semua kat aku meh.....aku memang hebat......
Esok nak hantar, hari ni baru bagi kerja....
Esok nak lapor, hari ni baru bagi bahan....

Anis kan bujang.....kat rumah pun tak wat pe2 kan?
Laptop ade....printer ade.....masa banyak....
bukan ade laki...bukan ade anak nak kena handle ...

Ish....boleh sangat....Meh la.....longgok semua kerja last minute kat anis meh...
Boleh sangat!....takpe tido lambat tak kisah...
Esok boleh bangun lambat, bukan ade sapa nak kacau...

Wah.......rupa-rupanya anis hebatnya.....aku sendiri tak perasan! Wakakakakakakka
Weiiiiiii.......JUMAAT AKU EXAM LAH........
Bagilah otak aku rest sehari sebelum exam!
Waaaaaaaaaargggg hhhhh kepala aku dah goyang2 nihhhh!!!
Sampainya hati-hati korang erkkkkkk......xpelah, AKU BUAT JUGAK. don't worry. Aku takkan hampakan korang.....i promise that!
Anak Arab lalu sekawan,
Singgah berhenti pohon gaharu;
Jangan harap cahaya bulan,
Bulan tidak terang selalu.

4 ulasan:

ONE ZABA berkata...

Berbunga lebat pohon rambutan,
Hinggap tempua berjuntai kaki;
Jika dapat memandang bulan,
Jangan lupa rumput di bumi.

Buat la apa yang termampu anis...

SRISUFI berkata...

hohoho
semoga sukses akak.

pasni leh ajar sri...

kakyong berkata...

Adehhh...tingat kisah lama yg hampir sama berlaku kat akak suatu ketika dulu. Kini akak buat full tie study, boleh je benda2 camni org lain handle. Sabo ye Anis, byk pahala tu...

~Insan Biasa~ berkata...

to one z :

Apakan daya...kita orang yang menurut perintah, mana yang daya je la saya buat.

to sri :

ajar sri? hehehe layak ker?

to kak yong :

Banyak pahala kalau ikhlas, kak yong. Hehehe memang nak kumpul pahala nie....