cari id yes guru sktp

29 Julai 2009

Cakap memang senang....!!

Aku terima satu mesej dari kotak inbox friendster....

"maaf...maaf...ampun...ampun..hepi besday...bz bangat sih...sume lupe..makan,mandi,tido je ingat.."
aduyai....kakak kesayanganku ini....ngelindur yo? (heheh kata orang jawa) ...melayu dia apa yek???
Besday orang belum sampai lagi la kak sazila. Tapi...cuma....hampir tiba. Waaaaa tambah angka lagi! Love Ogos! Hahahha....nak kira bape hari lagi erk....1....2....3....4....5....6....7....(pssttt lela + adam , jangan lupa plan kita erkk..)

eh....tengok....baru je sehari tak berblog dah rindu. Dasat tak? Dalam sibuk-sibuk yang kononnya tahap dewa tu pun leh gak menyapu sawang di sini. Ahaks! Tesis masih dalam proses....bab 4 separuh siap, bab 5 tak mula lagi. Sempat tak siap malam nih??? Akak kesayangan kuhubungi siang tadi kata...
"Haa???? senin hantar? Aku dulu sebulan nak buat analisis tu tau! Ngeee selamat menyiapkan tesis...sok nak tunjuk tutor, kompem la malam ni ko bersengkang mata ye...."
hahahah ko tak tau ke adik ko yang lain mak lain bapak ni kak....macam tak biasa plak.... eheheh . Bukan sebab apa, cuba sebab tak reti jek...sangkut kat satu part, bukan reti nak gerak kot kanan dulu ker...kiri dulu ker...dia dok melangu kat tempat yang sangkut tu...haih. Tapi bila pesan kat budak2 pandai pulak aku kata :

"kalau ada soalan yang takleh buat...tinggalkan dulu. Jangan buang masa...p la jawab soalan yang awak tahu dulu...."
Ceh...tapi bila kena batang hidung sendiri baru tau ha!!! tak gerak2 juga. At last time dah nak hantaq boleh plak geraknya...heheheh . Jom pikir sesama apesal jadi gitu?? Cakap memang senang, nak buatnya...haih!

Limau lelang bergugus-gugus,
Taruh mari dalam dulang;
Harimau mati dipijak tikus,
Buaya mati disepit udang.

wakakakaka

4 ulasan:

ONE ZABA berkata...

sapa cakap, cakap memang senang???
kekadang tengah bercakap pun tergigit lidah. gigi pun boleh terkancing.

mati akal aku nak jawab pantun hari ni!!!!!

~Insan Biasa~ berkata...

haha wakakakakka....hahhaha yessssssssssszaaaa!!!

Farihah Ahmad berkata...

mang la senang ckp dri bwat. xbyk tenaga guna. *ayat si pemalas*

eeeda berkata...

Bulan 8 nie byk tarikh penting...hu hu...apa yg lebih ptg 31 0g0s time cuti sek....so boleh bercuti sakan...klu tak mesti kena terlibat program kat sek.