cari id yes guru sktp

29 Januari 2009

Dia paling setia dan manja.

Ini Kawan paling manja yang aku ada buat masa nie. Mungkin juga paling setia dan kekal manja walaupun aku adakalanya tak kamcing dengan dia. Time aku sibuk,kami tak kamcing. Time aku kerja,kami tak kamcing. Time aku lupa kat dia, dia tetap setia. Dia tak cari pun kawan baru. Orang lain dekat dia lari. Time aku marah dia, dia diam2 je. Meowww.....tengok je muka aku. Tapi kalau dia kecik hati ngan aku. Aku panggil dia buat dono je. Tapi maintain manja dengan aku je, tak nak ngan orang lain. Itulah istimewanya kawan yang satu ini. MANJA ....tulah nama dia. Agaknya tu la sebab menjadi-jadi manja dia. Kalau orang yang tak suka..tentu kata kucing mengada-ngada!

Balik dari kerja, kalau dia tak terkurung dalam rumah dia, tentu dia lah yang sambut aku . Pagi-pagi dia dengar aku kat dapur. Dialah yang menyapa aku dulu. Hehehhe mintak di bukakan kunci rumah dia. Pusing2 keliling rumah, last2 dia cari aku kat bilik. Sayang kat manja. Bila dipanggil mesti datang punya. Terima kasih kerana ada dia, aku boleh kongsi manja. Dia kawan yang setia, kena marah ke, kena pulau ke, dia tetap setia. Dia tak lari. Dia tetap ada dan kekal manja.hehehhe....

Lipat kain dikemas-kemas,
Diletak mari di atas peti;
Baik hilang barang kemas,
Jangan kuhilang buah hati.


6 ulasan:

ONE ZABA berkata...

lipat kain dikemas-kemas,
diletak mari di atas peti;
lebih baik mengumpul barang kemas,
daripada buah hati menyakitkan hati.

habis digadai dek buah hati barang-barang kemas tu kang...melopong laaaa.

Tera berkata...

hehe... kesiannn

~Insan Biasa~ berkata...

hehe...sib baik manja tak pandai nak gadai barang kemas....

hazlin berkata...

anis,
suka baca n3 anis sebab bersulamkan pantun. pantun tu sesuai dijadikan koleksi...

~Insan Biasa~ berkata...

heheh tq kak lin....saya memang ada buku pantun sebagai rujukan.

::SRISUFI:: berkata...

salam sis...

aduhai sis...semakin basah bumi di sini dek airmata bila baca entri ni..


sri sedang duka sis...sori