cari id yes guru sktp

23 September 2009

Syawal seterusnya..2-3-4

Syawal 2-3 masih meriah. Kerabat sebelah ayah pulak. Abang Sam dan keluarga beserta Kak Ru sekeluarga. Abang-abang dan kakak-kakak dr kerabat Wak Kasiman, tu la dua orang yang baru sampai. Yang lain...hujung2 cutilah kot baru nk tiba. Tapi aku BERHARAP sangat abang yang satu itu TAK PERLU datang. Kalau dia datang....aku akan KELUAR! Sorry la kalau kali ni aku tunjuk keras hati. Hah....memang kali ni dengan dia aku berkerat rotan,berpatah arang!

Kerabat Wak Damiri yang dah datang beraya, ermm...anak sedara kesayangan ayah aku ...Kak Sue dan suaminya Abang Salleh. Siap ayah call..' ko tak datang raya umah paman ker..?' Hehehe malam tu jugak Kak Sue sampai. Sabo jer la ayah aku ni. Sebelum Kak sue mai, syawal 2 Abang Anang dah sampai dulu. Raya sakan dema ni coz Abang Anang cuti panjang gak. Sorang lagi anak sedara kesayangan ayah yang sedang dinantikan kehadirannya..Abang Atan. he..anak takde...anak sedara lah ayah menumpang manja. isk..isk..

Syawal 2 adik2 lelaki ayah sampai. Paman Iju dari Kuang. Perghhh sekali rumah aku kena serbu daaaaa....Mana taknya Paman Iju bawak sekali semua anak2 dan menantu..cucu...penuh rumah.Dah petang2 sikit, Pak Su Jajuli plak tiba...dengan bik Jun. Hehehe bik Ain tak tahu la...ntah sampai ntah tidak..ngeh..ngeh..ngeh...

Adik2 perempuan ayah pun dah sampai Syawal 3. Makcik aku dari Jenjarum,Kuala Langat...bik Misnah dan dari Kg Selamat,Sungai Buloh....bik Kamariah. Dema ni memang selalu datang berpakat. Yelah deme jelah dua beradik pompuan yg ada dalam family ayah kan...so rapat la. Dari rumah aku...deme terus raya balik ke Pulau. Nak makan tengahari kat rumah Pak Su Jajuli aku. WAAAAAA aku tak dapek nak join!!!! Sedihhhhh weeiiiiiiii aku x dapek kuar beraya. isk isk isk....nak rayaaaaaaa la jugakkkkk!!!! Aku dah buhsan dah nie.....dah mula la nie...tengok TV tak kena...Bukak Tenet tak kena. Kejap g dapur..kejap g depan..... Adoiiiii boring la plak.....Apatah lagi hari nie.....Syawal 4 ....xde sapa datang lagi nie sehingga waktu n3 ini di'taip'....aku sudah macam cacing kepanasan dah!

Kepada yang sedang beraya.....Syokkkk la korang dapat berjalan raya. Aku jelaous kemain nihhhhh...Adooiiiii!! ngeh..ngeh..ngeh....hati-hati di jalan raya!

6 ulasan:

imanshah berkata...

Eh seronok dengar citer sedara mara datang berkunjung, siaplah tukang basuh pinggan

sonata anak kancil berkata...

Setahun sekali je Bulan Syawal nih....jumpalah sedara mara..seronok ramai datang...penat kejap je tu...

Muhd Suhaily berkata...

Salam,

Semoga perlakuan kita sentiasa diberkati selalu. Salam Lebaran dari saya, 1430H 09, 2009. Terimakasih menjadi sahabat. Maaf Zahir & Batin.

~Insan Biasa~ berkata...

ha..iman...
x lain x bukan...tuan umah lah jadi tuan dan sekaligus tukang cuci pinggan....ngeh ngeh ngeh...

~Insan Biasa~ berkata...

penat x jadi hal sonata...biasa la tiap tahun pun camtu...nih..saya nak kuar jalan beraya x leh.....sedih bangat nih....

~Insan Biasa~ berkata...

Terima kasih suhaily...salam lebaran.