cari id yes guru sktp

24 September 2009

Petang Syawal 4

Kelekaan dengan suasana Syawal. Aku terlupa seketika dengan telefon bimbitku.Sudah 2 hari aku berenggang dengan 'sahabat' ku yang satu itu. Ketiadaannya hanya aku sedar setelah maghrib menjelang. Selama berjauhan, 'sahabat' itu elok duduknya di bawah timbunan banal-bantal di katil bujangku. Hahahaha makanya.....setiap sms x berbalas, setiap panggilan x berjawab. Maaf la teman2 yang ber 'sms' dan teman2 yang membuat panggilan. Dan jika kalian membaca catatan ini. Apakata...korang kalau nak datang....datang saja lah. Aku...gerenti ada kat rumah. Kalau xde pun...setakat pergi kedai je kot. Isk...isk...isk...sebab tahun ni ternampak2 yang aku xde peluang nak beraya. Beraya kat kampung sebelah pun aku x dapat nak join apatah lagi yang melintasi sempadan daerah....huhuhuhuhu sedihnya hati. Sungguh tak Syoookkkkkkkkkkkkkkkk.....(heheh x bley nak melaram) muahahaha....

Petang tadi...aku sangat pelik. Phone tak off dan xde pulak berbunyi. Tapi tiba2 dah ada miscall. Kawan ajak beraya kat Kampung Delek.
---------------------------------------------------------------------------
'Alahai..orang tak mandi lagi nie...'
'Ala...ko ada masa dalam 20 minit nak siap2..'
'Ok...apa2 hal nanti saya sms'
---------------------------------------------------------------------------
'Orang nak ikut kawan beraya kat kg delek kejap,boleh tak?'
'Nanti ko pegi lama'
'Takde lama mananya...lagipun dah petang dah ni'
'Ani...sini kejap'
'Ye...'
'Tak payah pegilah!'
-----------------------------------------------------------------------------

Huhuhuhuhu...aku dah pegang baju yang dah di gosok. Konon nak pakai g beraya ni. Aku pakai lah jugak walaupun TERPAKSA membatalkan hasrat nak keluar beraya. Macam nak nangis jer.

-----------------------------------------------------------------------------
'Akak pergilah raya. Saya tak bley ikut. Enjoy the hari raya without me okay'
'Tak pelah. Lain kali kita pegi raya sama2'
'Huhuhu, sedihnya...tak dapat ikut'
'Jom arrr'
'X bley...boss bagi lampu merah'
-------------------------------------------------------------------------------

uwaaaaaaaaaaaaaaa....aku betul2 terasa macam nak nangisssssssss!!! Orang nak rayeeeeee!

Tadi ...abang Atan dan keluarganya dah sampai. terubat sikit kehampaanku.

4 ulasan:

salmiahabdhamid berkata...

sedih dengor crita ani tp apakn daya tp klu jwb fon awal n bg tau boss awal sikit agaknye dia bg thn lps xdpt ikut gak sbb nk exam thn nie lain lak critenye xpe la mybe lain hari raya kn byk hari lg sabo ye insya Allah ani akan dpt berkatnye d kmudian hari

~Insan Biasa~ berkata...

tahun nie dan 2-3-4 tahun akan datang nie kemungkinan beginilah raya saya kot....just menunggu orang datang! isk isk isk...

sI tEDI berkata...

kenapa pula tak boleh nak beraya? :(

~Insan Biasa~ berkata...

tED|,Hanya mereka yang dekat mengetahuinya....huhuhuhu...