cari id yes guru sktp

22 Oktober 2009

The Choosen One

Aku tak pasti dengan apa yang sedang berlaku sekarang. Dan aku tak tahu kenapa aku perlu laluinya. sempadan perubahan. Aku merasakan aku sedang berada di sempadan itu. macam dipaksa-paksa pulak rasanya. sebab....minat aku tak ke situ. talent aku, rasanya aku takde talent ke arah itu. tapi aku tetap jadi pilihan kak zie. dia kata aku boleh! ish macamne kak zie nampak ntah. aku nie slow in action je. tapi apa2 pun kak zie tetap pilih aku. huhuhuhuhuhu why me????

but anyway, tadi kak zie ajak aku temankan dia untuk cari baju. ada dinner malam ahad ni. 'successful dinner' . erm...aku plak mulut laju je la pulak kata okay. sebab dapat g jenjalan kot. pulak tu ngan kak zie. ayah ok je la...xdelah dia bising. hahahaha . satu pengalaman yang belum pernah aku alami. apa?

kalau dulu aku g shopping naik kete kecik. aku drive sendiri. xde sapa2 tunggu. pilih2 baju rasa ok aku amik...ngeh ngeh ngeh ...tu pun lepas amik kira pandangan kawan yang jadi peneman la kan.

malam ni, aku pulak jadi peneman. sapa lagi....teman kak zie la. kak zie ni umur dah lewat 40-an dah. dan aku berkenalan ngan kak selvi umur sekitar lewat 30-an...38 kot. Syok gak kan....aku dah ada group baru . hahaha.

bestnya malam nie g shopping, naik kete beso,ada orang drive. ada orang tunggu. macam orang kayalah pulak.wakakakakak. Dak Fahmi amik aku kat umah , terus kitaorang g sacc mall. kak zie ni mana p pun ngan si Fahmi ler. So then malam ni , Fahmi jadi penunggu setia kepada para wanita yang dok menyopping ....untung dak Apis ada peneman jadi penunggu...kkuang kuang...Apis ni plak anak kak zie yang bongsu.
Jenuh gak nie...aku ngan kak selvi jadi perunding imej kak zie. tapi sebelum disahkan imej tu , kena dapat kelulusan anak sulong kak zie....sapa? Fahmi ler. kuang2...aku rasa baik tak yah bawak aku ngan kak selvi kalau akhirnya Fahmi yang bagi keputusan ok ke tak.... iye tak??? huhuhuhu cerewet gak Fahmi nie rupanya. ngeh ngeh ngeh...ha last2 k zie beli tudung je....

then...sebelum balik kitaorang duduk2 sambil minum dan makan fun fries. hahaha syok gak nie ...ada orang tukang bayo....selalu bayo sendiri. sungguh rasa macam anak orang kaya lah pulak!! errrkkk beriya2 kak zie nak cari baju yang 'gah'.....alamak aiiii baju aku simple jer la. maklumlah aku ni gadis pingitan yang serba sederhana. camne erk....hari ni baru 22hb okt, nak tunggu 25 nov...jauhnya rasa. huhuhuhuu kena jimat nie kalau taknak terjerut leher. never mind....i will do something...aku pun nak gak kelihatan ayu dan anggun...secara sederhana sudah.....

errrr topik utama...nak langkah....tak nak langkah.....nak langkah.....tak nak langkah....aku dah ada di sempadan nie....di belakang aku dengan sungguh2 kak zie dan Fahmi menyokong aku. persoalannya di sini....kenapa aku??? aduhaiiiii soalan nie dah banyak kali aku ajukan pada k zie...dan jawapan yang selalu aku dapat....sebab nisah yang terpilih....yelah tapi kenapa aku yang terpilih????

10 ulasan:

ONE ZABA berkata...

nak masuk pilihanraya ke tu??? kat mana tu?? setahu aku ni tak ada lagi kerusi adun yang kosong.

kalau anis jadi calon..aku nak pegi daftar pengundi kat situ.

k sal berkata...

salam, macam nk g 'blind date' je. apa pun 'go for it girl!' 2 3 hari nie mcm byk perkara yg confused hari ni baru nk dengor ani happy so chayo chayo ani!

~Insan Biasa~ berkata...

hahah pilihanraya? antara bidang yang sangat2 saya x minat nak involve la cgu one....
betul erk....nak sokong erk...tunggu saya naik gunung. ikihikihkih

~Insan Biasa~ berkata...

'blind date'? no lah kak sal! no such thing anymore...
confused....pada yang tak tau cerita.
happy....sebab merasa sat jadi mcm anak orang kaya2.
hahahaha...kalau nak betul2 kaya...i have to melangkah sempadan tu.
but the most important thing is...saya xde kesungguhan dalam bidang yang di anjurkan coz i have no talent dalam bidang tu la....huhuhu

blueCITY berkata...

salam

kadang2 kita perlu bersendiri
tapi kita juga perlukan kawan2
selagi kawan2 kita ingat kita
hargai mereka2 yg masih perlukan kita

kadang2 kita perlu atur langkah untuak diri kita sendiri
kita yg tahu kenapa dan sebabnya

good luck

.: mama cute :. berkata...

wow.. sungguh bes.. apa pon yang kau lakukan.. go for it.. peluang hanya datang skali.. lightning takkan strike dua kali kat tempat yang sama.. grab that opportunity laling..

c ya :D

~Insan Biasa~ berkata...

biRu...
untuk situasi saya,
saya melangkah slow...tapi saya x tau kenapa saya ikut langkah tu...

~Insan Biasa~ berkata...

peluang datang hanya sekali.betul gak ek...
mungkin aku akan dapat impian aku kalau rebut peluang yang ada...walaupun aku tak suka..dengan jalan tu? berbaloikah...?

hermmm fenin aku syah..

NaqeebLukhman berkata...

dinner, makan2 mmg berbaloi heheheee

~Insan Biasa~ berkata...

huhu hai naqeeb..lama x jumpa ek....
makan2...ha..habis ler dietttku...