cari id yes guru sktp

26 April 2009

Last Minutes

Pejam celik kita dah nak menghampiri Cuti Pertengahan Tahun. Cuti Pertengahan Penggal 1 yang lalu, Cikgu Aini melancong ke Australia. Erm....ikut rombongan Haio nih. Dah jadi usahawanita berjaya sekarang. Aku? Heheh tiap kali Cikgu Aini ke luar negara...aku cambesa la...pssstttt...dan Cikgu Aini paham.So kembara cikgu Aini tahun nie aku dapat nie..key chain kanggaroo. TQ...Toce.. Tapi of course la key chain kanggaroo ni adalah plan terancang...uikkss tajuk atas Last Minutes...apa ek... tungguuuuuuuuuuuuuuuu...wakakaka Seronoknya aku ari nih...Yeeehaaa yabedabedoooo gitu.
Malam sebelum...Puteri sms

P : Kak...esok g sekolah?
A: G ler...napa?
P: Takdelah kot ade kelas ker. Erm...pas sekolah errrr g pwtc?
A: Akan difikirkan.

Esoknya aku berkeputusan nak pergi hari Ahad sahaja.Akan tetapi....
Balik dari sekolah aku dapat panggilan

M: Assalamualaikum....ko tgh wat per?
A: Tengah duduk2 baru balik sekolah
(Hehehe aku tengah borak2 ngan pak su aku da....Man Juli.)
A: Ko kat mana nie?
M: Aku nak g PWTC...aku lupa lah nak sms ko semalam.
A: Hahaha alaaaaaaa. awat tak kabo semalam
M: Sorry la...lupa. Hari ni baru teringat , ko kan suka and selalu g pesta buku.
A: Memang arrr.Aku plan nak g Ahad...erm, takpe tengoklah camna. Ape2hal nanti aku bagitau.
M: Erm..okaylah. Tak dapat g pun takpe. Cuma teringat aku dah sampai ni . Aku pun masih kat ttdi lagi ni. Tak tahu kul berapa nak sampai.

Pk punya pk...pas pak su aku balik, aku change fikiran. Peluang nak jumpa nie.Redah je la. ekekek...aku sms ajak eeeda sekali, tapi eeeda tak dapat ikut. Aku call Puteri, aku nak g and suh dia tunggu and jumpa kat sana.

Aku naik komuter jer. Malas nak drive (bebenornya masih bebal dengan jln raya kat KL) hehe. Sampai sana sekitar 300pm. Berpeluh sakan mencari puteri tak jumpa2. Setengah jam kendian person yang aku nak jumpa call bagitau dah sampai. Tambah lagi setengah jam kot, tak jumpa2. Pergghhh punya sesak . aircond pun tak rasa. Aku cari Dia. Tak jumpa. Call .Dia pulak cari Aku. Aku bagitau location . Ha...dia jumpa tempat tapi tak jumpa aku. Call. Aku nampak. Aku pulak cari Dia. Hahahahhah akhirnya!

Bersesak2 lah kat dalam PWTC tu....aku takde niat nak beli buku pun. Keutamaan aku jumpa kawan lama. Tapi aku sambar gak satu set buku...Cara Mengajar Mental Aritmethic Buku 1-8. Nipis2 je bukunya. Bolehlah buat panduan aku mengajar. Kawan aku nie pun sambar jugalah beberapa buku. Tapi buku pilihan utamanya tak jumpa. Tempat besar + sesak pulaknya...susah oooo. Hehehe aku tak jumpa puteri lagi. Seksa mencari dalam ribuan manusia nih bebenornya.

Dan sekitar 530 baru jumpa Puteri. Kami pergi minum2 dan borak2 di secret recipe dekat The Mall. 615 bersurai. Sapelah kawan lama aku tu kan? Hehehe 10 tahun terpisah...chewaahhh terpisah konon..masa sama2 belajar dulu xde kamcing mana pun. engkau-engkau aku-aku. Heheh itu dulu lah kisah lama.Dia datang menaiki kenderaan ini. Dia datang bersama-sama kumpulan rakan sekerjanya. Sampai di sini mereka membawa haluan masing-masing dan dia ke hulur hilir mencari kawan dia nie yang tak jumpa2 hehehhe aku lah tu.Dan setelah puas saling bertanya lokasi walaupun ada gaklah masing2 tersesat....akhirnya aku jumpa Dia ini. HehheDan perjumpaan ini telah membuatkan koleksi key chain aku bertambah lagi. Makasih ya Saintis a.k.a Md Nor. La ni aku dok tunggu satu lagi key chain ...jeng jeng jeng... Kak Ziah ...orang tunggu2 nie. Heheheh nanti orang sms alamat ....akak pos ehhh...tapi kot nak buat pertemuan pun lagi beshhhhh!! ekekek

Waawaa....seronoknya semalam...semuanya berlaku last minute. Tak de plan awal pun. It just happen! Untuk blogger2 yang mengenali saintis a.k.a Md Nor nie....sempat gaklah dia berpesan kepada kawan lama dia nie supaya menyampaikan salam kepada kalian...specially to wanliz, eeeda, syah....and as...(saintis still complain tak dapat contact ko la as...):-( ...saintis say sorry to you all coz tak dapat online sekerap yang lalu kerana masalah2 dalaman yang tak dapat dielakkan.
Anyway Saintis...Aku sangat happy semalam dapat jumpa ko. Oh ya ada gak kami borak2 plan nak berkumpul dengan semua geng2 xmprm cadangan tarikh 26/8/09(tentu korang ingat tarikh ni kan?)...tapi masa tu puasa ke5 la beb. So nanti kita akan buka cadangan untuk geng yang lain agar sama bermeeting , untuk tetapkan di mana dan bila reunion tu nak di langsungkan. Sila beri cadangan korang kay.

Dan akhirnya sekali aku pulang ke Klang ...juga menaiki komuter....yang juga penuh....bersama-sama dengan......
PUTERI

p/s : Dok tak selesa hati....agaknya sebab saintis dok sebut2 nak g pesta buku kat pwtc ngan aku kot...hehehhe

13 ulasan:

eeeda berkata...

Seronoknya ko anis....tu la plan last minutes sangat..kalau tak aku boleh join sekali....aku penat giler ari nie....kelas tambahan...past tu key in buku kat pss....dah tu sampai umah br dpt sms ko....rugi.........nya tak dpt jumpa sainstis....

Precious berkata...

You ni pengumpul key chain eh? Bagus nyer...

ONE ZABA berkata...

kalau ko nak key chain buah-buahan....sms aku alamat ko. nanti aku post.

~Insan Biasa~ berkata...

tu arrr eeeda..kalau ko ade semalam mungkin lagi seronok....hehe

~Insan Biasa~ berkata...

hai precious..thanks for visit.

~Insan Biasa~ berkata...

wah one z, baiknya .....ape lagi. Besh...besh...nanti aku sms alamat...heheh

mohd nor a.k.a saintis berkata...

peluang hanya sekali, panjang umur kita jumpa lagi..Insya Allah

.: mama cute :. berkata...

tang reunion tu adakah aku termasuk sama? maklumle.. aku ni budak pi-kh.. leh join ke ngan geng sc-kh /mt-pm? wakakakakaka...

yus..jom kita wat reunion len kalo kita tak masuk book.. meh umah aku je la.. aku masak som tam.. kuikuikui..(aku ni bkn reti bebenor masak.. tp setakat som tam.. aku beli kat kedai kat atas taman aku aje..) muahahahahahha

~Insan Biasa~ berkata...

insya'allah saintis....tentu saja selepas ini akan ada pertemuan lain...yang lebih meriah..sebab semua kita akan berkumpul kan...

~Insan Biasa~ berkata...

oit mama cute- reunion ni tak kira unit apa la....as long as x-mprm still boleh join. lagi ramai lagi meriah apa....takyahlah kita nak label2 .....

~Insan Biasa~ berkata...

korang cadanglah katne? bwk partner masing2...partner aku dak eeeda le...kan eeeda kan..

saintis berkata...

partner? perh... ada plk syarat2 dia ke? aku kena cari sosial escort la lepas ni ....hmmm... timur tengah atau asia... yg mana satu yea? hahhaha

~Insan Biasa~ berkata...

ceh...saintis, nak cari sosial partner plak dia...bwk yg ada tu dah ler....ngehngehngeh..