cari id yes guru sktp

22 Ogos 2008

Plan yang tak menjadi......huhuuhu

Ingat lagi tak n3 aku tentang My Next Plan bulan April lepas...Dengan sedihnya aku melaporkan plan tu x berapa nak menjadik. Yang berjalan lancar cuma ubahsuai galeri wawasan aku tu jeh. Fuhhhh...sib baik aku buat ubah suai deko kat dalam tu, kalau x malu den. Sebab sebelum cuti hari tu tetiba pulak bekas GB yang mewujudkan muzium sekolah tu...datang buat lawatan. dah tentu nak tengok apa jadi ngan muzium beliau tu kan? Amin...selamat. Cuma nya berabuk sikit la...sebab dah lama aku x buka My Galeri Wawasan tuh.Heheheh sadis plak rasanya. Deme mintak buat kunci pendua simpan kat opis...aku lupo nak wat. Nampak gaya serah masa bukak sekolah nanti ler....kuikui

sedih tersimpan dalam hati
My sudut PPSMI u all tahu apa jadi? Whuaaaaaawhuuuaaa aku,puteri and k azwa menempek bahan-bahan kat situ tak sampai seminggu dah tercabut! sakit jiwa dan raga! Sengallllll. Ni yang buat turun semangat nih...Apalah daya....budak pagi kata budak petang,budak petang kata budak pagi.....ishhhh budak mana nihhhhh????!!!!!

Sudahnya.....tercabut semua...termasuklah ruang spelling bee aku tuh....hampeh..kalau aku sorang je beriya nak buat tapi cikgu2 lain tak nampak buat pun....kompem la x berjaya! Aku ni nak nangis ke pun dah x terkeluar air mata. Semua plan macam membebankan orang lain. Menambah kerja yang dah sedia ade membukitnya tuh. Camne ek nak buat? Ade sesapa leh tolong bagi cadangan tak?Huhuhuhu...

Sengal betul sengal..GErrrAaaMMMM..!!!GErraaaMMM!!!
Menghias kelas Amanah. Arrrrrggghhhh.....satu lagi yang membengangkan aku dan cikgu yang kongsi kelas tu ngan aku serta cikgu kelas sebelah. Aku dah siap kumpul duit dah ,konon nak beli barang2 n bahan2 untuk hiasan kelas....last2 lepas cuti penggal lepas , aku balik sekolah kelas aku tuh dah kena pecah!!!! aduh sadisnya...sedih bebenor. Kelas aku tu nak dijadikan bilik J-Qaf.Isk.isk..isk..time tu mmg aku nangis, tapi dalam hati jek la. Terkial-kial aku dok mencari mana deme letak papan kenyataan aku yang dah aku hias sebelum cuti tu. Sib baik ade, kalau x memang aku meraung.Mana tak nya semua tu aku buat sepanjang tahun 2007 and guna duit aku sendiri pulak tu. Semangat aku nak hias kelas tahun ni.....zassss merundum jatuh!

Sekarang ni kelas Amanah tu dok macam merempat je kat makmal ICT...Marker pen aku beli 3 kaler, tak sampai sebulan, yang kaler biru dah hilang,yang kaler hitam matanya dah termasuk kedalam. Tinggal kaler merah.....! Mintak kat opis asyik kata dah takde jer.....aku beli sendiri, xde plak nak di jaga elok2 ...kang aku beli guna sorang2 x yah kongsi ngan cikgu lain kang kata aku kedekut plak...Abih camne? Segala yang berlaku nih hanya melemahkan dan menguji kesabaran ku sungguh!!!Tapi aku ingat Emmy kata......Saaabooooo jek la...:-(

2 ulasan:

.: mama cute :. berkata...

halo pren..
marker pen tu toksah dok tinggai dalam kelas, mmg walbungkusan la jawabnye.. ko bawak aje dalam pencil case ko.. mmg manusia ni bkn macam pesen kita, takreti nak jaga rete orang.. bodo namanya.. aku pon kena macam ko gak.. kelas aku wat elok.. geng2 tahun 6 ngan budk tusen sbt pakai.. jahanam habis.. ni dah 2 kali aku tuko alas meja kelas aku.. hangen tol.. bila aku baca pos ko, aku paham bangat masalah ko dan perasaan ko.. sakit ati.. sakit jiwa.. rasa nak lompang je depa ni.. bodo btol manusia2 itu.. kuikuik.. sorry aku emo sket ari ni. sbb aku rasa apa ko rasa..

Anisah bt Ahmad @ Mohd Borham berkata...

uiks....ade gak yang prihatin kat aku ek....aku bukan apa..malaih la cikgu2 yg dok ngajar kelas aku...kalau xde marker depe tanya kat aku...nis,marker pen kelas ko xde ke? nis, ade marker..pinjam...nis...nis...pening aku.tu aku tinggai ja dalam kelas...xpa2 lepaih nih ku ikut nasihat hang tuh...