cari id yes guru sktp

02 Disember 2009

satu hari yang....

boring??....mungkinlah kot. aku pening. sebab ada banyak benda kat kepala. semua nak buat. tapi tak buat2. dari pagi...haha tau tak pagi ni kucing kesayangan aku yang kejutkan aku tidur. malam semalam aku biarkan kucing tu lepas dalam rumah. pagi2 dia mengiau...kebetulan pintu tengah tak tutup, tu yang dia boleh masuk bilik aku tu. thank you 'manja' sebab kejutkan kite....ihiks!
ingatkan makanan dia habis ke apa yang dok mengiau....aku tengok air ada, friskies dia pun ade lagi. nak keluar rumah? aku bukakan pintu, tak pulak dia keluar...lagi dia gostan ke belakang ada! Aku landing kat kerusi...elok pulak dia mengekor. Sahlah memang dia kejutkan aku bangun.!!! kan...kan...kan...
malasnya ya ampun aku hari ini. nak buat apa ye? mengadap internet....aku belasah farmville! muahahahaha...borink tiba. aku buka satu blog. ntah kenapa resepi2 dalam blog tu sangat serasi dengan tekak jawa aku. hahahahah....aku dah try satu resepi semalam...sambal goreng jawa tu. hoh....akhirnya. tapi rasanya aku buat tu kurang santan. takpe. first try. next time buat lagi. aku scroll down....mcm best jek sosej arbak ni.

-sosej arbak-

aku siap2 keluar g econmart cari bahan2. tengahari tu aku try buat. hahahah....buat lebih sikit. separuh aku bawak g sekolah khas untuk orang2 pejabat. nak2 pulak hujan tengah lebat gila nie. memang syok makan. rupanya macam2 makanan ada kat opis ari ni....ada langsat,rambutan, kek coklat dan buah kedondong! hah...yang penting sosej arbak aku tu licin! separuh lagi aku bawak g umah kak sue, cousin aku daaa....siap landing tengok cite nenek kebaya lagi. sesudah tu dijamu plak dengan mee kari. perrggghhh...rezeki. siap tapau! hahahah . ade kat peti ais...kenyang plak aku nak makan lagi.

dan malam ni , setelah mengisi hari yang paginya macam borink....petengahannya dengan resepi percubaan yang menjadi hasilnya, petangnya dengan pengisian borak2 bersama kawan (kak sal) dan cousin...main2 dengan kucing gebu bernama april....dan penghujung hari....aku menonton TV seorang diri selepas menulis n3 ini dalam keadaan...
mata panas + pening kepala = tanda2 demam akan datang lagi
muahahahahahaha...aku chow dulu....nak lelapkan mata! esok ....bertugas di sekolah. giliran aku dah sampai.

3 ulasan:

Pn Kartini berkata...

Salam..:)
nampak sedap tu..!:):)

NaqeebLukhman berkata...

adess pagi2 nampak kuih tersa sedap pulak...

bila nak buat lagi... jgn lupa koling huhuhuh

ONE ZABA berkata...

bawak periuk belanga ke sekolah. masak pulak kat sekolah.