cari id yes guru sktp

23 Disember 2009

betul aku ini penting vs sekadar menggunakan kesempatan


Hari ni hari terakhir Idah stay ngan aku. Selepas hampir dua minggu Idah berkampung di Sungai Udang ,petang tadi Idah dah pun mula bergerak balik ke Sungai Buloh. Rumah aku kembali sepi.

Hari ni juga aku dah mula menampakkan diri di sekolah. Anis....meh...saya print tak boleh2 ni..kenapa eh? PK1 aku tanya. Aku pun 'try test'...dekat sejam...xleh la..
ok, nanti saya cari bomoh IT jap...pergh klik..klik..klik...sampai tak sempat aku nak tgk apa yang di klik dak bomoh IT tu....dah boleh print dah...aku bertanya,
kenapa boleh jadi macam tu eh?
tok moh jawab......dia pun ade kesesakan traffic gak kak....huhuhuhu
Hahaha betullah kata tok moh tu....ish...hanip..hanip...

Ckgu Bibah....cantik ler. Aku berbahasa...hehehe terima kasih.
Eh, anis takde kerja eh...meh sini susun takwim nie...macam nie..macam nie...kata Penyelia Petang aku.PK 1 aku menyampuk, eh anis kena buat jadual dengan saya. Aku senyum jek...hehehehe

Cgu bibah, nak susun eh, senarai guru pagi belum ade tu tau. Ha,ye ke? takpe....anis kat atas kang suruh tolong taip kejap. wokeh...ai..ai..ai bosss. tanggung beres! aku jawab plak.Actually, aku bercadangan untuk berada di sekolah sampai tengah hari jer. Alih2 dekat kul 1 , kawan call plak...
Ye kak....nape? Anis katne eh? kat umah ke?
Eh dak eh...saya kat sekolah. Uikss..sekolah? sibuk ker. Errrrrrr .....aku jeling jam tangan....(alamak)....errrrr boleh tahan jugak lah sibuknya...jadual ckgu2 tak siap lagi nie. Nape kak? akak nak minta tolong bla bla bla bla....
Ok....saya dah nak balik dalam kul 115. Akak datang lah sekolah. Bila kawan tu datang, aku suh dia jumpa n tanya hanip dulu (wakakakak-hanip kat tok moh IT). tapi aku tengok dah kul satu lebeh, kompem dak hanip dah hilang lah tu....aku lah kena tunjukkan tu....muahahahah

Berkurung buat jadual ngan PK 1....huhuhuhu pening aku. times up! stop! aku kena balik dah. Risau Idah kat umah. sebab dah janji nak belikan lauk. ni pun dah kira lambat...sebab dah 130. Turun bawah....kawan tu dah menanti. Bla...bla...bla....aisey akak nie....ni boleh bukak, takde hal pun. Tak tahu ler...tadi kat umah tak leh bukak! Bila kalut memang semua tak menjadi. Itu perkara biasa. Then kawan mintak tolong ajar untuk scan pendrive....ngok ngek ngok ngek....alamak dekat kul dua sudah bah.....kak, dah ok eh? saya nak balik nie? boleh ker saya balik nie? huhuhuhu masih bersopan n santun gitu....(dalam hati....nak balik..nak balik....aku dah lambat giler nie)

kenapa lambat giler? Actually semalam sudah berjanji dengan pak sedara nak balik kg. janji kul 2. Muahahaha. aku call wak teh....wak, abah dah siap ker? Ha...tengah siap2 nie. Adehhhhh.....cakap kat abah kita lambat sikit. baru balik sekolah. Nak makan sat...kita g dalam 230 ker...dekat2 kul 3 ker...eh...nanti ani mai umah amik wak tau...

Penat. sebab masa aku terisi. dan aku happy.
Side positifnya - aku orang penting kepada ramai orang.
Side negatifnya - ???????(sila padamkan pikiran negatif itu ya!

Setiap perkara yang berlaku ade positif dan negatifnya. Dan aku sedang belajar untuk menumpukan lebih perhatian kepada cause yang positif.

3 ulasan:

ONE ZABA berkata...

walau apa pun tanggapannya biar la ikhlas menolong tu. terisi jugak ruang pahala tu.

fazemy berkata...

Bila hidup kita sebuk...itu tandanya hidup kita penuh dgn makna.(^_^)

sonata anak kancil berkata...

semoga seme itu mendapat ganjaran yang tak ternilai !