cari id yes guru sktp

28 Februari 2009

Aku Jatuh Cinta....ahaks!

TIGA.....Akhirnya...kini pasti ku merasai....hehehe. Inilah kasut yang aku tempah awal bulan hari tu. Huhuhuhu kasut bertali. Kalau boleh tak mahu tali tu...rasa leceh je kan. Tapi dah peraturan di sekolah begitu...maka.....ehemmm! Asalnya nak kasut sarung ngan design depan macam dalam gambar tu jugak. Tapi dah acuannya takde, terpaksalah tukar style tali. Acuan kasut sarung untuk saiz aku .... iaitu 3....ekekekkek tak ade! Whatever pun aku sangat suka kasut ini. Kasut pertama yang aku tempah . Masa tempah yang style sarung tu aku mintak warna hitam. Then , kali kedua mungkin sebab kecewa sikit kerana tak dapat kasut sarung tu....so tukar tali and warnanya aku biarkan puteri yang pilih. Warna apa put? Put pilihkanlah untuk akak! Dan warna yang korang lihat dalam gambar itulah warna pilihan Puteri. hehehhe TQ Put....lawa pulak pabila dah siap kasutnya. Akak pun dah jatuh cinta ngan kasut nih....erkkkk jatuh cinta???!
Bak bait lagu nyanyian Anita Sarawak....

"Akhirnya kini pasti
Ku merasai cinta nan suci

Bahagia pabila ku bersama

Sungguh indahnya

Hadir dirinya suatu kurnia

Daku gembira… auw !
"

Wakakakkak.....pasni berangan nak jatuh cinta dengan seseorang pulak la!
Gulpppp.....meroyan ke hapa aku nih???

Pengajaran yang aku pelajari. Aku nak kasut sarung tapi dapat kasut tali. Aku fikir aku akan seronok dapat kasut sarung. Ngeh..ngeh...dapat kasut tali dengan warna yang bukan pilihan aku...aku masih boleh rasa seronok. Tengok je kasut tu...rasanya lagi cantik kasut yang bukan menjadi pilihan utama aku. Rasanya aku lagi seronok dengan kasut ini.

Harapan yang ada dalam hati. Aku mahu dia tapi dia rupanya tidak ditakdirkan untuk aku. Aku fikir aku akan menjadi insan paling bahagia kalau dapat dia. Ngeh..ngeh...aku perlu redha dengan takdir yang aku akan dapat bukan dia. Aku perlu redha , yang aku akan lebih bahagia dengan orang yang bukan dia. Dan akan berganda-ganda bahagia dengan orang yang mungkin asalnya tidak menjadi pilihan utama aku suatu waktu dulu. Rasanya aku akan lagi seronok dengan ???? masih lagi tanda tanya! Hehehhee ntah.....manalah aku tahu!

Kisah aku dan kasut vs kisah aku dan cinta-perkaitannya....sama tapi tak serupa. Okey?

Sarat bermuat dari seberang,
Patah tiang kayu kelat;
Adakah kucing cintakan musang,
Ayam terbang tikus melompat.

10 ulasan:

lillies berkata...

salam kenal...
wah...tanteknye kasut..pinjam muleh???hehehe..

~Insan Biasa~ berkata...

to lillies:

hehehe sama saiz ker kita?

Tirana berkata...

Alahai..tingginya tumit kasut..hehhehe..Kalau kak tirana pakai kasut macam tu, entah berapa kali terseliuh agaknya..hahahaha..

ONE ZABA berkata...

makan nasi dalam talam,
pencuci mulut buah nona;
apa dirisau hukuman alam,
kalau jodoh tiada ke mana.


hati-hati terpeleot kalau pakai tumit tinggi tu.

~Insan Biasa~ berkata...

to tirana:

Hehehhe sementara masih boleh bergaya kasut tumut tinggi kak.....sok lusa payah dah. Sekarang nie pun dah tunjuk tanda2 da...takleh pakai lelama...tapak sakit...ekekeke..

~Insan Biasa~ berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
~Insan Biasa~ berkata...

to one z:
Betul le tu....jodoh ketentuan tuhan..redha...
Hari tak banyak kelas je pakai setinggi itu....ekekeke

lillies berkata...

masalahnye x sama size r...huhuhu.....

.: mama cute :. berkata...

hoho.. aku lama tak shopping kasut nih.. dok beli hbag aje.. need to buy one of those too.. hehehe

-SRISUFI- berkata...

aduh sis...keciknya saiz kaki nye..
come lote nyer.

sri gak wendu sis


=)