cari id yes guru sktp

05 Oktober 2008

Hari Raya kelima

Ya ampunnnnnn......lihatlah lenanya abang aku ni tidoq. heheheh sesubuh aku snap gambo dia lena diulit mimpi...mimpi sapa bang oiii.....awek shamelin ka....awek johor ka....awek melaka ka...????? heheheheh hanya diri dia je yang tahu. kan kan kan kakak2 ku sekalian.....kuikuikui....
Dalam kul 1200 abang aku nak balik....kete dia plak xleh nak start. Repair arrr sendiri2...bateri kong. Jumper xde....tapi dah dia pun pomen x bertauliah berjaya jugaklah hidup enjin kete....1230 abang pun gerak balik Pulau. Then kul 130 abang aku tu hantar mesej nih....

click to create your own

La....mati ker enjin. Aku ingatkan dah sampai Pulau dah. Aku jugak yang dia cari kan kan kan bang.....Ani gak yang abang mintak tolong kan....Kay arrr aku pun kuar kejap memberi sedikit pertolongan yang aku mampu....malam nanti abang ganti balik ek. Yela bang oiii. Ani jugak la kan??? kan??? heheheheh




Kat Port Klang ler ni.....berhampiran 7 eleven + McDonalds ...hehehheheh. Abang aku kata, "untung la Abang Sam , dapat bateri baru". Aku kata, "kete abang sam, abang bawak jalan sapa suh....ler nanti kelim je la ngan bang sam...x pun separuh2 ker....". Kan? Abang tanggung sorang mana boleh. hehehehhe. "Tu ler...abang pun pk nak separuh2 la ni..". kata abang aku tu balik. Heheheheh tula...Ani dah kata, moto elok2 xde rosak xnak bawak. Gatai nak bawak kete....kan dah kuar lebih budget.....kuikuikui..."Oh...perli abang la tu ek...perli...perli lah....xpe...". Abang aku kata lagi. Aku gelak jer la....

Siap semua. Kete pun dah pasang bateri baru. Abang tanya nak minum ker makan ker? Ermmm aku pk tak payah la....dah lepas2 raya ni , abang aku tu aku tahu sangat2 dah budget dia camner. Tu pun masa kat umah aku tadi cakap minggu depan nak g Johor. Boleh pulak ek...? Erm raya awek johor la tuh.....kuang kuang....(aku jerit nie...) Akak shamelin.....akak melaka.......abang ayol dah raya umah akak2 semua ker ????? Kahkahkahkah.....!!!!!Aku tak sabo tunggu sapa ler yang jadi juara. Hadiah utama....cincin kawin la kan? heheheh.

Dah settle semuanya...aku pun segera pulang ke rumah. Yelah ayah pun dok sorang2.Terus call abang...aikkk tak dapat??? Sah kompem la dia off nie. Tu ler susah hidup awek keliling pinggang nie tau kengkawan. Tapi x lama kendian mesej dari abang aku masuk.....



click to create your own

Ye iyelah....sapa lagi nak tolong abang kan??? Ani jugak kan kan kan?Tak kisah la abang oiii...selagi mampu aku tolong aku tolong. selagi daya aku x kedekut dan takkan khianat sedara sendiri...Insya'allah. Aku sayang keluarga aku. Thats d most important kan? SELAMAT RAYA SEMUA....

p/s : Lagu ni untuk abang ayoL...


Cuba - Faizal Tahir


Ha ini tamu aku malam raya kelima ni, Abang Atan n his wife Kak Ina. Deme dok menetap kat Kampung Idaman. Abang Atan ni abang sepupu aku gak la. Anak kepada wak Damiri aku. Meh tengok apa aktiviti abang atan bila saje datang umah aku nih.....


Hheehhehe tgk gambo kat atas tuh....nie la dia antara aktiviti walaupun bukan selalu tapi biasa yang dilakukan oleh abang ku yang sorang ini. Actually anak2 buah ayah ni memang biasa dah ngan aktiviti cenggini. selain bang atan, sepupu lain yang kadangkala melakukan aktiviti yang serupa ini ialah kak sue....hehheeh adik bang atan. Deme berdua ni memang rapat ngan ayah pun. Tu la x kisah tu. hehehehe . Bik June n Man Juli pun biasa gak buat aktiviti yang serupa ini. hehehehe. Sambil nyelam minum air gitu. Tak kisahlah asalkan hubungan kekeluargaan dapat dieratkan.




.

4 ulasan:

penny stock alert berkata...

thats amazing story.

stock market newsletter berkata...

thats amazing story.

penny stock broker berkata...

sure, why not!

~Insan Biasa~ berkata...

Tq...tp saper lah agaknya tukang komen nie ek....???