cari id yes guru sktp

09 Jun 2012

Jika anda adalah saya...pilihannya ialah..???

Aku sangat tensi dengan sistem nih! Slow gile2....Dah la tu baru daftar 2-3 orang...tetiba time out!. Aisshhh bila dah start time out tuh...maka akan memanjang time out setiap kali kita reset dan start balik. Kalau u all bengang tak? mana satu pilihan anda?
i. bengang?
ii. bengang gila 
iii. bengang gila-gila?
iv. biarkan....contohi Si Luncai?

Apatah lagi orang-orang yang memberi arahan bagi tempoh masa tertentu la plak. Nak siap CEPAT! Sistem SLOW tapi nak CEPAT siap! Memang lah maka dengan sendirinya aku akan terbatuk-batuk  berbulan-bulan kalau camtu! Alamatnya jumpa je aku...aku batuk...batuk dan batuk.... aku sendiri dah tak terdaya nak membatuk-batuk . Tahukah anda semua tentang penderitaan itew?????!!!! Tak larat dah nak menelan ubat batuk......macam2 dah...yang manis, yang pahit, yang tak berasa pun ade....sometimes dah nak macam termuntah pun ade!!! Haaaiihhhh Bengang!!!
Ada-ada orang plak....bila di tanya semua tak tahu....huh memang tak tahu atau sengaja xnak belajar dan sengaja tak nak ambil tahu???? Asyik-asyik alasan......tak tahu...tak tahu...dan tak tahu!!!! Jika anda di tempat saya.....
i.  anda bengang?
ii. anda bengang gila?
iii. anda bengang gila-gila?
iv. biarkan....contohi Si Luncai?

Ada juga , bagi arahan  kat orang kenmain lagi tapi ada masa-masa ditukarkan posisi. Tarik muka pulak bila dapat arahan. Itulah beginilah.....macam-macam. Hey you know what? Itulah antara sebab kenapa ramai orang tak suka nak jadi KEPALA.! Terpaksa memberi arahan kepada orang yang biasa memberi arahan bukan suatu perkara yang menyenangkan okey! Apatah lagi kalau arahan tu datangnya dari orang kenit serba serbi. Kenit pengetahuan. Kenit pengalaman. Dan diperkukuhkan lagi dengan Kenitnya  angka usia si pemberi arahan! Hah.....tapi masih nak si kenit memegang teraju. Tapi berkata-kata pula saat si kenit membahagikan kerja. Kalau anda jadi si kenit....
i. anda bengang?
ii. anda bengang gila?
iii. anda bengang gila-gila?
iv. biarkan.....contohi Si Luncai?




Tiada ulasan: